arta colajului-1

Arta Colajului

  • Workshop

Dată desfăşurare: 3 iulie 2015
Ora: 11:00
Locaţie: Cortul Art & Design
Nr. maxim de participanţi: 6 persoane
Durată: 2 ore

alb workshop  colaj

Colajul este un mijloc recent de exprimare artistică ce transformă arta şi viaţa într-o experienţă inedită.
Folosindu-vă imaginaţia, veţi putea transforma fragmente de hârtie în opere de artă şi operele de artă în adevărate emoţii.
Alege să reinterpretezi elemente obişnuite şi să le transpui într-un plan artistic în cadrul workshop-ului Arta Colajului.

Te aşteptăm pe plaja Fish Eye FEST cu toată creativitatea şi imaginaţia la pachet, la cortul special amenajat să-l cunoşti pe artistul Răzvan Ion.

Răzvan Ion, coodonatorul workshop-ului, este teoretician, curator, manager cultural și activist politic. În timpul liber se ocupa de fotografie și PR pentru fashion design. Deși este profesor la Universitatea București găsește timp pentru colaj și fotografie, cele două pasiuni ale sale.

Este co-editor al PAVILION – journal for politics and culture și co-director al BUCHAREST BIENNALE – Bienala internațională de artă contemporană București (împreună cu Eugen Rădescu). A fost profesor asociat al Universității California, Berkeley; Universității din Lisabona; Central University of New York; University of London; Universitatea din Sofia; Universitatea din Kiev; ș.a. A ținut conferințe și prelegeri la diverse instituții de artă precum Witte de With, Rotterdam; Kunsthalle Vienna; Art In General, New York; rum46, Aarhus; Calouste Gulbenkian, Lisabona; La Casa Encedida, Madrid; New Langton, San Francisco; CCA, Tbilisi; Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj; Universitatea de Artă, Cluj; Universiatea de Artă, Timișoara; ș.a. Scrie pentru diverse reviste și ziare, iar recent a curatoriat expozițiile “From Contemplating to Constructing Situations” și “Exploring the Return of Repression” la Pavilion, București și rum46, Aarhus. În prezent lucrează la volumele “Exploring the Return of Repression” și “Rhizomic Structures Of Art Institutions. Neo-Politics Of Culture”, ce urmează sa fie publicate în limba engleză. Este profesor la Universitatea din București unde predă studii curatoriale și un curs de gândire critică.